středa 12. října 2016

Začal nám krásný barevný podzim. 

Někomu se zdá toto období poněkud chmurné, ale vězte, že jej budeme mít takový, jaký si jej uděláme.

Přináším Vám několik základních očistných bylinných směsí, na které se každý den s radostí budeme těšit. Při popíjení si uděláme čas pouze pro sebe, při blikající svíčce anebo s dobrou knihou. To již nechám na Vás, já vás nyní provedu jednotlivými směsmi  

První směsí, kterou je dobré začít je posilující a čistící ledviny, játra a střeva.
Připravíme ho tak, že na ¼l vody dáme polévkovou lžíci směsi, spaříme a 15 min louhujeme, pijeme 2-3x denně před jídlem, nesladíme. 

Druhou  je bylinná směs kterou mohu doporučit , čímž docílíte  
omezení chutí k jídlu.
 Tři čajové lžičky směsi dáme na ½ l vody, spaříme, 5 min louhujeme, scedíme, pijeme šálek teplého čaje 3x denně 10 min před jídlem. 

Někomu udělá dobře i
lehce pročištující čaj  v následujícím složení.
 Polévková lžíce směsi na ¼ l vody se spaří vroucí vodou, 15 min louhujeme a pijeme 2x denně část před jídlem a část po jídle, nesladíme.

Další bylinná směs je určen 
pro regulaci metabolismu tuků a jejich snadnější rozpouštění v krvi.
 Dáme jednu čajovou lžičku směsi na ¼l vody, spaříme a 5 min louhovat. Pijeme 3x denně před jídlem, nesladíme a nešklebíme se, protože díky chaluze bublinaté je z čaje cítit závan moře. Nikoliv sůl, ale rybina, neboť chaluha je řasa. 

Pokud si opatříte za účelem vypadat lidsky a ne vesmírně krásně všechny výše uvedené bylinné směsi vězte, že se pijí jako pitná kúra tj. jeden čaj tak dlouho, dokud sáček s čajem není prázdný (cca 14 dní) a potom začneme s další směsí.


A na závěr si uvědomíme, zatímco duši si musí každý očistit sám, odpuštěním a přijmutím událostí, které se staly a tudíž se nemohou odestát, může vás u toho provázet
                               měsíční kúra  na očistu těla i ducha
která se  provádí čtyři týdny, od úplňku do úplňku a využívá sil měsíčních fází. Když měsíc ubývá, snáze se očisťujeme a když přibývá, lépe regenerujeme.
Budeme potřebovat následující byliny.

Postup je následující.
První týden - fáze očistná.
V den úplňku zahajujeme kúru půstem, celý den o chlebu a vodě. V následujících dnech budeme střídavě popíjet bylinu  RDESNO TRUSKAVEC a bylinu VŘES
Tj. jeden den - truskavec, druhý den -  vřes - v množství asi ¾ litru nálevu na den, připraveného tak, že 1 rovnou polévkovou lžíci spaříme 250 ml vroucí vody, 10 minut louhujeme. Připravujeme 3 až 4x denně, případně najednou do termosky a pak vypijeme po doušcích. Čaj zásadně nesladíme, pijeme před jídlem nebo mezi jídly. Truskavec je vynikající krev čistící bylina a pročistí především játra a oběhový systém. V kombinaci s vřesem se pak připojí i čistění ledvin.

Druhý týden - fáze očistná.
Druhý týden kúry přitlačíme-  speciálně na ledviny. V čase mezi 17.-19. hodinou (18 - 20 hodin letního času) rychle vypijeme 1 litr nepříliš koncentrovanou bylinu PAMPELIŠKU Účinnost zvýšíme použitím destilované vody. Večeříme až hodinu po vypití čaje. Posledním dnem této části kúry je den novoluní. Tento den držíme úplnou hladovku, pouze pijeme minerální vodu. Slabší povahy mohou vypít cca 3/8 litru zeleninových šťáv.
Třetí týden - fáze regenerační.
S přibývající Lunou se vrhneme do regenerační fáze. Nejprve regenerujeme nervy. Střídavě denně budeme popíjet bylinu DOBROMYSL a z MEDUŇKY, připravované stejně jako čaj vřesový či z  truskavce, ovšem bereme pouze 1 vrchovatou čajovou na 150 ml vroucí vody, opět pít 3 až 4x denně před jídlem nebo mezi jídly ? nebo asi půl litru čaje vypít po doušcích z malé termosky.

Čtvrtý týden - fáze regenerační.
Až ke dni bezprostředně předcházejícímu úplněk budeme střídat posilující byliny, jeden den čaj z MARALU a druhý den čaj z MĚSÍČKU,  pijeme 3x denně šálek nálevu, ráno, před obědem a odpoledne kolem 16. hodiny.
Kúru končíme následující úplněk dietním dnem o chlebu a vodě.

Tato očistná a regenerační kúra je na provádění velmi nenáročná, ale přitom neobvykle účinná. Je doporučeno ji provádět 2x za rok, nejlépe s nastupujícím jarem a s přicházejícím podzimem, léčebně pak dle potřeby.
Jedna rada na závěr, rozepište si čaje do kalendáře podle jednotlivých dnů.

A nezapomeňte, že když Bůh tvořil zemi, stvořil zeleň v den třetí a člověka až v den šestý. Jsou tedy byliny služebně starší než člověk a byly stvořeny pro něho. Přistupujme k nim proto s trpělivostí, pokorou a láskou, vědí totiž víc než my.

Žádné komentáře:

Okomentovat